PUAN OREN [AT] 1ST DAY OUTING

setelah berumur 48 hari akhirnya uzair keluar umah untuk jalan jalan. selalu keluar ke klinik or hospital sajork. tu pun ade drama jugak sebenarnya sebab malam semalam check bahagian jahit tu tetiba ujung jahit tu ade lubang memerah, abis la acik igt kan terbukak jahitan kah. esok nya pegi klinik and dokter nasihat terus pegi emergency dekat hukm. mati lah dalam hati pikir kena masuk hospital lagi ke ni. nanges!

alhamdulillah, nurse + dokter check takde ape masalah, tu ujung jahitan mmg agak mcm tu. cuma kena pastikan dia kering je. maka ape lagi ke jasco lah kite. ala jasco je pun. but untuk org yang 48 hari tak keluar jasco is indah okeh! kami nak cari carsear sebab nak anto uzair ke babysit kan, but bila pikir dengan kekdah agak boleh mengancam jugak uzair ni punya perangai menyebabkan acik berpikir baik la acik beli second hand carseat je, at least tak membazir dr mengidam carseat yang ribu ribu, ye tak??

uzair berkelakuan baik sepanjang jalan jalan jasco. cuma he is mengantuk sampai mata merah. dengan keadaan bising maka agak dia agak cranky., tp so far ok je, mak dia takde separuh gile nak jaga. mak dia masih lagi pantang 100 hari ok.

oh ade peristiwa best masa dekat hukm, nurse tny pakai protection ape, acik ala la blur, sebab kawan encik kodok ckp tak payah nak pakai ape ape sendiri pandai gitu, and nurse tu igtkan waktu sekarang is subur so be protect since cser ni kena jarak kan 2 tahun. well, memandangkan dengan peristiwa yang memilukan, tak payah nurse nak warning bagai, acik sendiri seram for 2nd baby and bukan la untuk masa terdekat ini. tapi tatau la rezeki Allah nak kasi kan.

tak sabo nak tunggu gaji, nak try riki riki dekat klcc kot kot ade sale. acik lepas 44 hari takde pantang ape pun cuma masih lagi jaga makan je. tetap makan ikan haruan, sayur sawi. susu ibu alhamdulillah ade. cuma tak dpt buat stock sebab sikit and uzair tak nak isap direct, so tiap kali pam terus kasi kat dia. bila masa boleh buat stock pun. dpt sekali pam 2oz. uzair minum sekali je cincai dah.

acik cuba pam every 2 hours takde susu uols kuar, so kena jarak mcm 4 hours baru ade. acik cuma boleh makan jamu mustika ratu tu je, cuba la minum susu and makan alfafa shaklee, terus takde susu. how??

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s