PUAN OREN [AT] CABARAN DIMASA HADAPAN

Pregnancy,
Kadang kadang rasa nak hide je jenis org yang suka upload kemeroyanan difb pasal pregnant. Untung lahhhhh. Lagi emo tgk iklan kesuburan, abg gagah mahupun iklan kemantapan dimalam hari. Untunglaaaaaaaaaa

Work,
Gile nak pitam rasa if pikir pasal keje. For the 1st time acik rasa nak berenti keje skrg jugak. Tatau la how this people boleh keje sampai 8 tahun kat sini. Acik yang baru nak masuk 3 bulan pun rasa hazabedah. Rindu tempat keje lama. Gile best kat situ. Ni la akibat mata duitan, last tergadai la emosi. rasaaiiiin.

Family,
Rindu sama tok mek, dah lama tak dpt balik umah. Asik busy + attend kenduri. Oh my, sejak kawen ni keje nye bz dgn attend wedding saja walaupun mcm la acik kenal pun sapa org itu. Siap kena perli “dtg la awal awal jgn nak dtg dah nak abis majlis” sentapmaktau. Tu pun nasib baik acik nak dtg tau.

Financial,
Siap settle je perancangan tahun depan, encik kodok dpt keje baru, azam is mau menjadi surirumah tangga. Honestly sgt penat bekerja, ke sebab keje opis ni tak best so rasa penat!

Holiday,
Lama gile rasa tak g holiday. Anniversery pun 2 bulan lagi. Plan kl sudey. Best nye dpt cuti and pegi bali. Tetiba bali uols.

PUAN OREN [AT] TAKDIR

Tadi tengok romantika natasha hudson dengan suami. Dlm tgh citer tu they said “pernah berpisah” and takdir sambung semula.
Sambil makan beger encik suami bertanya ” kite pernah berpisah ke?” And I said ” masa bercinta every day is berpisah day” haahahaha
Pejam celik lagi 3 bulan nak setahun perkhawinan kami. Org yang sama kawen + awal kawen dr kami dah ade baby dpt perut. Tahniah uols. I is belom lagi. Takde rezeki. Biasa la, it like kawen jugak. Igt senang ke nak cari calon suami ha.
Anyway, I cannot carut byk dlm blog since encik suami sudah mengetahui kewujudan blog ni. Semalam dia tak bleh tidoq pukul 4 bagi and telah terkantoi membaca blog isteri. Tapi isteri buat derk je seolah tidak mengetahui. Hahahaha
Berbalik pasal berpisah tadi, bila teringat balik masa 3 tahun lepas is cabaran. Gile kau hari hari gaduh. Mintak putus, time off segala jenis lah, but mcm encik suami ckp “weekd nanti nak g mana? ” Haahahaha that is me la yang kaki mintak putus nya pun. Gile meroyan kalah org gugur.
But lucky me, I got masa tu lah was called boyfriend which is now my husband yang pekak. I tell you, he always pekak kan telinga when girlfriend dia meroyan. Always. Padahal dulu perangai ya rabbi tuhan je tau cemana. Sian a few closed friend terpaksa mendengar jeritan batin ku sampai menikah. Haahahaha
Alhamdulillah, nak setahun ini. I feel so greatfull to have him in my life. tetiba terus rasa rugi nya buang masa bercinta 3 tahun, baik kawen je. Hahahahah
How we survive on our relationship make me love him so much. I tell you dugaan masa bercinta is much much hard than after kawen.
Oh lepas kawen I think both of us dah loose up. Mostly we spend our time at home. Layan drama lah. Korea lah. What so ever lah. But now my rajin on cooking was missing. Sian encik suami always kena makan luar. Hahaha
With love, kawen is best. Untunggggg lahhh bak kata org. But kawen is hard you know. Ambik hati org sana sini, jaga hati org sana sini, but as long as both of us happy it will be better.
Kadang2 tgk my sepupu meroyan status about pregnancy make me meroyan jugak. Me also want baby, but it Allah punya kuasa kan.
Blog diupdate just because terlebih tido siang. Hahahah since keje baru ni mmg rasa mcm tak cukup rehat je.
With full of activity make me said, tolong la give me time to make babies uols.
3 month to go. Skrg tgh memikir mana mau pegi celebrate. Alhamdulillah.

PUAN OREN [AT] OFFICE BARU

acik keje tempat baru. Alhamdulillah nak sebulan sudey. pukul 7.30 pagi dah tercangak depan opis. padahal office mula bukak pukul 9. pukul 7.30 malam kadang2 paling lewat kawan incik kodok sampai.

pembukak and penutup grill la acik ni keje Nye.

anyway, kompeni kecik dr kompeni lama, but belajar something new dr dulu. boleh tambah slot dlm resume kalau nak cari keje lain. hahahaha

kawen dah 8 bulan, no i’m not pregnant lagi. takde rezeki. but acik have lots of fun. of kos la kawen seronok kan. last weeknd kami abis kan masa satu hari setengah just tgk drop dead diva, season 2.3 and tak larat dah nak masuk season 4. hahahaha

well, kesian jugak dengan kawan encik kodok sebab since we are married dia byk layan citer2 kesukaan bini dia. but bini dia tak suka langsung kegemaran dia. acik bukan jenis suka tgk kartun anime gitu. spongebob acik tgk lah!

acik rasa pengantin baru akan hadapi masalah on 1,2 and 3rd month je la kot, lepas tu dah cool, dah malas nak layan. but lepas kawen acik rajin baking uols. ade la dua tiga menjadi but byk yang ala ala je sebenarnya. hahaha but as a husband yang support kegiatan isteri kawan incik kodok just makan what I bake!

so jgn terkejut if kami semakin gemok.

 

 

PUAN OREN [AT] MOTIF KAU GOOGLE BENDA PELIK

saje bukak statistik org masuk baca blog sekali kauuu ade google search engine sekali. ade ke depa google benda ini dibulan puasa. oh my english!

Image

 

sentap tau cenggini wahai google. bila masa acik tulis mende cenggitu. dah la bulan puasa. bulan puasa sape gatal nak google search mcm itu ha!

sila la pegi semayang tarawikh.

bertaubat lah!

#sentaphatimaknak

PUAN OREN [AT] RAMADHAN DAY -4

bebuka day 4

 

Gambar adalah gegar ok.

mee goreng

murtabak

cucuk taugeh dengan kuchai and bawang

hot dog goreng

air sirap

mee goreng tak abis sebab pedas nak pitam. tambahan ade menu lain yang agak menyelerakan. dah alang alang kawan encik kodok nak pegi kedai semalam maka beli la murtabak. sedap murtabak itu. harga pun agak murah. rm 2 sajok.

acik ni sepatut nya membeli kain untuk jahit baju raya. tatapi boleh bijak pulak tak kuar kan duit maka nya telan je la air liur nak  bershopping.

weeknd kami adalah hanya dirumah. walaupun kawan encik kodok meroyan kebosanan tatapi nak kemana pun uols. bukan boleh makan pun. buat penat je. nak makan kat luar bebuka mahal noks buat masa yang takde sgt duit ini. maka telan lah kebosanan  itu.

anyway semalam kami layan citer the vow. syok! bagi org yang fefeeling tu boleh la nanges.

layan sampai pukul 1. lepas tu terlepas bangun sahur pukul 4.30 pagi. merasa lah masak nasi atas dapur gas sebab nak cepat masak.

menu sahur tahap mudah

ikan bilis goreng dengan bawang and cili

telur mata untuk kawan incik kodok

telur masin.

kicap

fuhhhhh selera kauuuuu.

weeknd harus la sambung tido kan lepas subuh. terus la kawan incik kodok feeling mimpi ala ala citer itu jugak. kadang kadang kesian jugak dengan kawan encik kodok kena layan kerenah bini yang tak tgk citer ganas tapi romantika d amor itu. even  kegemaran dia anime pun acik tak tgk ok. tapi acik salute bila lelaki kental tak pakai baju pink macam dia boleh layan citer berhingus ini. hahahahah

bulan ni bulan anniverseri pertunangan kami. dah 2 tahun kau bertunang, and kami mmg terkenal tak igt pun tarikh2 cenggini. selalu terlepas.

since dah terkantoi aritu and kawan incik kodok dah tau blog ni.  i just wanna wish you selamat ulang tahun pertunangan.

terima kasih for the love.

xoxo